10 Jan 2020

Wist je dat de schadefrequentie voor de burgerlijke aansprakelijkheid auto in 2018 5,89% bedroeg? Dit betekent dat er gemiddeld 59 schadegevallen door 1.000 verzekerde wagens werden veroorzaakt. Ofwel werd er door ongeveer 1 op 17 verzekerde wagens een schadegeval veroorzaakt. In 2010 was dit nog 7,21%, ofwel 1 op 14. Een positieve tendens!

De steeds betere weginfrastructuur, de sensibiliseringscampagnes en de veiligheidsnufjes in auto’s werpen dus stilaan hun vruchten af. Minder ongevallen betekent ook dat de autoverzekeringspremies de laatste jaren minder dan de inflatie zijn gestegen. Opmerkelijk als je weet dat de herstelkosten van de beschadigde voertuigen sterk toenamen.

Ongevallen met lichamelijke letsels kosten gemiddeld € 18.000

Hoewel het veiliger op de baan wordt, blijft het noodzakelijk goed verzekerd de baan op te gaan.

Bij 8% van de ongevallen is er niet alleen materiële schade, maar brengen deze ook lichamelijke letsels met zich mee. Zo’n ongeval met lichamelijke letsels kost gemiddeld €18.000! Daardoor zijn alle ongevallen met lichamelijke letsels goed voor 45% van de totale lasten van alle schadegevallen auto.

Belangrijk om weten is dat wanneer men bij een ongeval in fout is, wel de passagiers verzekerd zijn, maar niet de bestuurder van het voertuig! Zorg voor gemoedsrust en bekijk samen met uw verzekeringsmakelaar de mogelijkheden voor het afsluiten van een bestuurdersverzekering wanneer u een autoverzekering afsluit. Zo bent u als bestuurder ook verzekerd tegen lichamelijke letsels en overlijden.

De rechtsbijstandverzekering: geen eenheidsworst!

Hoewel het aantal ongevallen daalt, stijgt het aantal juridische conflicten bij de afhandeling ervan. Zo wordt er in België om de twee uur een vluchtmisdrijf gepleegd, rijden er nog steeds bestuurders zonder verzekering rond en zorgen gewijzigde wegcodes en wegsignalisaties bij de vele werken vaak voor verwarring.

Het zijn vaak deze geschillen die een gerechtelijk staartje krijgen. Een rechtsbijstandverzekering kan je daarbij heel wat kopzorgen besparen.

Zoals bij de meeste verzekeringen, bestaan er hier ook verschillende formules op de markt, zoals afzonderlijke verzekeringen met uitgebreide waarborgen, verzekeringen voor alle voertuigen in het gezin of een rechtsbijstand als aanvullende dekking van je autoverzekering, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het is geen overbodige luxe om je hierbij goed te laten adviseren door een verzekeringsmakelaar. Rechtsbijstand is immers geen eenheidsworst. Je Verzekeringsmakelaar helpt je bij het zoeken van de verzekering die het beste aansluit op de noden en behoeften van jou en je gezin.

Slaap op je beide oren dankzij een omniumverzekering

Voor de aankoop van een nieuwe wagen tast de Belg met plezier diep in de buidel. Zo kost een nieuwe auto gemiddeld zo’n €25.000 à €30.000.

Stoffelijke schade gebeurt echter sneller dan je denkt.

Wie niet voor verrassingen wil komen te staan, sluit het best een omniumverzekering af.

Uit een recente studie blijkt dat al 7 op 10 Belgen een omniumverzekering afsluit voor zijn nieuwe wagen. Ook hier zijn echter verschillende paramaters die het tarief van je verzekering bepalen, zoals de te verzekeren waarde, de hoogte en het type van de franchise, het afschrijvingsmodel, …

Nieuwe auto op het oog? Spring dan zeker binnen bij je verzekeringsmakelaar om je te laten adviseren over de verschillende verzekeringen.

Zo show je de nieuwe aanwinst veilig en goed verzekerd!

Vind een makelaar in jouw buurt