02 sep 2021

Het werd duidelijk dat wanneer het noodlot toeslaat de consument zich niet alleen richt tot de brandweer en een vakman, maar ook tot zijn verzekeringsmakelaar. De overstromingen maakten de consument bewust van de meerwaarde van een professionele en onafhankelijke verzekeringsmakelaar bij een natuurramp.

Een professionele en onafhankelijke verzekeringsmakelaar herken je door ‘het blauwe vinkje’ met de slogan ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’.

Van waar komt ‘het blauwe vinkje’? Het is label of een symbool dat staat voor de expertise van de onafhankelijke makelaar in je buurt. Maar vandaag is het meer dan ooit– zeker na de overstromingen – een garantie dat je na een check-up goed verzekerd bent. Het afsluiten van een verzekering begint met een professioneel advies. Complexe risico’s zorgen ervoor dat verzekeringen meer dan standaardproducten zijn. Bovendien is het handig dat een specialist de kleine lettertjes in de voorwaarden in mensentaal vertaalt.

Maar ook garantie van beschikbaarheid en bereikbaarheid

Daarbij komt den beschikbaarheid en zijn bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal. Van de makelaar Vooral de bereikbaarheid (fysiek en digitaal) is belangrijk, omdat banken bijvoorbeeld lokale kantoren sluiten én omdat andere marktspelers alleen maar de digitale troeven uitspelen. Bij de verzekeringsmakelaar profiteer je van 2 voordelen: het menselijk contact en de 100% bereikbaarheid via digitale kanalen.

Meer dan ooit stonden de verzekeringsmakelaars, samen met de hulpverleners, in de eerste linie om de slachtoffers van de natuurramp te helpen en te ondersteunen. Ze zijn meestal het eerste aanspreekpunt van de slachtoffers en zullen in de eerstvolgende dagen en maanden de tussenpersoon zijn tussen de verzekeringsmaatschappijen en de slachtoffers om alles in goede banen te leiden. Bij de slachtoffers op het terrein aanwezig te zijn om hen te helpen, zit dan ook in het DNA van de verzekeringsmakelaar. Hij staat letterlijk en figuurlijk aan de zijde van zijn klanten. Hij zal hen helpen ook ondersteunen en helpen waar het kan in materies die buiten de dekking van een verzekeringspolis vallen.

En tenslotte garantie van onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is ook een belangrijke troef. De verzekeringsmakelaar is onafhankelijk, is niet in dienstverband bij een maatschappij en werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hij heeft als het ware een waaier van aanbiedingen. Een verzekeringsagent of een bank daarentegen werkt met één maatschappij waardoor het aanbod beperkt is.

Onafhankelijkheid is des te belangrijker bij een schaderegeling. Wanneer er betwistingen zijn bij een brandschade bijvoorbeeld, zal hij niet nalaten om een tegenexpertise aan te vragen om je belangen te verdedigen. Of eventueel de rechtsbijstandsverzekering inschakelen wanneer de verzekeringsmaatschappij haar verplichtingen niet nakomt.