20 jul 2020

Wie geniet er niet van? Lekker barbecueën als het aangenaam weer is. Vlees, vis, groenten, een stukje stokbrood en een goed glas wijn. Toch zijn er bij het barbecueën enkele veiligheidsaspecten, waarmee je best rekening houdt.

Niettemin houdt barbecueën een brandrisico in. Als je voorzichtig bent, kan er weinig gebeuren. Lees daarom goed deze tips.

  • Gebruik een kwaliteitsvolle barbecue.
  • Plaats deze op een plat terrein zodat hij stabiel blijft en niet kan omvallen. Zorg dat hij uit de wind staat.
  • Plaats je barbecue niet te dicht bij struiken, bij tuinmeubelen of een parasol. 
  • Gebruik houtskool. Geen hout dat vonken veroorzaakt.
  • Gebruik aanmaakblokjes en een lange lucifer, nooit benzine of olie.
  • Draag kleren, een lange schort en handschoenen.
  • Beschut de BBQ tegen de wind. Houd een afstand tussen de BBQ en de tafel.
  • Laat nooit kinderen spelen naast de BBQ.
  • Barbecue nooit binnen of in een gesloten ruimte.
  • Blijf BOB bij het barbecueën.
  • Zet nooit de BBQ onder een partytent, een parasol of een boom.
  • Gebruik een lange tang met houten handgreep.
  • Bewaar het vlees in een koelbox om enig risico op voedselvergiftiging te vermijden.
  • Houd ook altijd een emmer zand bij de hand of een aangesloten tuinslag, alsook een brandwerend deken.
  • Verplaats nooit een kokendhete BBQ. Wacht eerst tot die afgekoeld is alvorens hem in de garage of het tuinhuisje op te bergen.

In de meeste vele gevallen is de schade aan je woning of tuin verzekerd ten gevolge van een barbecueongeval.  Wil je weten in welke mate je woningverzekering brandschade bij barbecueën dekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je verzekeringsmakelaar.

Bron: Nextmove