29 jun 2020

Velen kijken er al naar uit.  Honderdduizenden jongeren trekken binnenkort op bivak of gaan naar een coronaproof zomerkamp. Leuke tijden in het vizier, maar wat gebeurt er als zoon- of dochterlief tijdens een spelletje een ander kind of zichzelf kwetst?

De grote jeugdbewegingen zijn verplicht om een standaardverzekering te onderschrijven voor de burgerlijke aansprakelijkheid van hun leden, alsook een ongevallenverzekering en meestal is er ook een rechtsbijstand voorzien.

Je verzekeringsmakelaar raadt je inderdaad aan voor je kind vertrekt de leiding aan te spreken of de website van de jeugdbeweging na te kijken in welke mate je kind als lid van een jeugdbeweging verzekerd is én of je kind voldoende verzekerd is.

Hij kan je eigen verzekeringsportefeuille naast de waarborgen van de verzekering van de jeugdbeweging leggen en oordelen of er een betere dekking nodig is.

Zo is een familiale verzekering van groot belang. Deze verzekering komt tussen wanneer je kind schade berokkent aan een derde. Er is dus sprake van een fout. Daar is de dekking meestal ruimer dan de verzekering van de jeugdbeweging. In lichamelijke schade is er dekking tot iets meer dan 20 miljoen euro, in materiële schade tot iets meer dan 1 miljoen euro.

Dit geldt ook voor een rechtsbijstandverzekering om de opgelopen schade tegenover de verantwoordelijke te verhalen. Of je kind te verdedigen wanneer het verantwoordelijk gesteld wordt voor een ongeval of schade aan derden.

De dekkingen van een ongevallenverzekering zijn doorgaans ruimer dan die bij de verzekering van de jeugdbeweging, zonder hier te spreken over de hospitalisatieverzekering die kan tussenkomen wanneer het kind opgenomen wordt in het ziekenhuis.

Ook een reisbijstandsverzekering kan interessant zijn, alleen al om je verplaatsingskosten terug te betalen, mocht je kind in een hospitaal in het buitenland verblijven.

Bron: Nextmove