10 Aug 2020

We zitten volop in de vakantieperiode. Je krijgt de kinderen van je broer of zuster op vakantiebezoek en tijdens een spelletje voetbal trappen ze de ruit van de buurman in. Gelukkig zal je familiale verzekering tussenkomen, hoewel de kinderen geen deel uitmaken van je vast huisgezin.

De familiale verzekering dekt de schade (lichamelijke en materiële schade) die je gezin, je gebouw en je huisdieren aan derden toebrengen. Gescheiden ouders sluiten best een afzonderlijke familiale verzekering af.

De familiale verzekering is geen verplichte verzekering, maar weinig verzekeringen hebben zoveel uitgebreide dekkingen als de familiale verzekering. Je krijgt in ruil voor een lage premie zeer veel terug bij een schadegeval.

Voorbeelden zijn er genoeg.

Jij of iemand veroorzaakt een ongeval met de fiets. Er is schade aan derden. Of je kind speelt bij vrienden en hij breekt een vaas. Je hond loopt de baan over en daardoor valt een fietser. Dat zijn schadegevallen waarvoor je beroep kan doen op je familiale verzekering. Het kan hier om schadevergoedingen gaan die aanzienlijk hoog kunnen oplopen. Denk maar aan het jongetje dat met lucifers speelt en brandschade veroorzaakt bij de buren en het tuinhuis brandt af.

Ook familieleden en vrienden die bij jou een vakantieperiode doorbrengen worden beschouwd als verzekerden. Wanneer zij dan schade aanrichten aan derden – niet aan jouw gezin- komt je familiale verzekering tussen. Wanneer in dit geval één van je vaste gezinsleden schade veroorzaakt aan deze familieleden of vrienden die bij je tijdelijk verblijven, dan worden zij beschouwd als derden en zal ook je familiale verzekering tussenkomen.

Binnen de familiale verzekering zijn er vele al dan niet betalende opties mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld de schade aan een gratis geleend goed terugbetaald worden. We denken aan een grasmaaier van je buurman die je per uitzondering leent omdat jouw grasmaaier in panne is.

Contacteer je verzekeringsmakelaar voor meer info.

Bron: Nextmove