10 Dec 2019

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan heeft ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ (het distributielogo van Brocom) een cheque van 25.000 euro overhandigd aan VZW Pinocchio, een organisatie die jongeren met brandwonden en hun familie daadwerkelijk ondersteunt. Het geld dient voor het organiseren van een kamp voor kinderen met brandwonden. Dit initiatief kadert ook in de actie ‘De Warmste Week’, waar ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ uitdrukkelijk aanwezig is.

Jaarlijks worden er in België 400 kinderen opgenomen in 6 verschillende brandwondencentra. In de meeste gevallen zijn de kinderen voor meer dan 10% van hun lichaamsoppervlakte verbrand. Het genezingsproces is een zeer lange moeilijke weg voor de jongeren maar ook voor hun familie. Dit kan zelfs enkele jaren duren.

VZW Pinocchio is aanwezig in elke fase van de genezing en de revalidatie van de patiënt. Ook voor de ouders is het een moeilijk moment. Hoe blijf je bij je kind terwijl je moet werken? Of hoe zorg je gelijktijdig voor de andere kinderen in het gezin?

Je verzekeringsmakelaar financiert een brandwondenkamp.

Maar daarnaast is er ook de financiële steun, zoals het terugbetalen van medische kosten (bijvoorbeeld de extra kosten voor drukkledij, maskers en zalven), de transportkosten en het logement van de ouders gedurende de opname van hun kind.

Omdat kinderen groeien, meer vallen en hierdoor hun kledij beschadigen is bijvoorbeeld meer aangepaste drukkledij nodig.

De kosten kunnen bij een brandwonde hoog oplopen:

Wist je bijvoorbeeld dat?

  • een panty 672 euro kost, een handschoen met vingers 409 euro en een vest met lange mouwen 509 euro.
  • een volledig masker in kunststof met siliconen binnenlaag 1421 euro kost, volledig masker alleen siliconen 1033 euro en een kunststof nekbrace 1263 euro.
  • littekens dienen 3 x per dag gedurende verschillende maanden gehydrateerd te worden, de kostprijs van een crème loopt al vlug op van 25 euro tot 80 euro voor 250ml

VZW Pinocchio verleent ook psychosociale ondersteuning tijdens de brandwondenkampen: het re-integratiekamp, moeder-kind-kuurkamp, kuurkamp, kamp voor +16-jarigen. De prijs van zo’n kamp kost gemakkelijk 25.000 euro en meer. Ter gelegenheid van de Warmste Week overhandigde ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ een cheque van 25.000 euro om zo’n kamp te financieren.

Bovendien zal ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering' uitdrukkelijk aanwezig zijn tijdens de warmste week zoals de deelname aan Warmathon, tijdens de concerten en ook op de radio en televisie met een reclamespot.

De samenwerking met Pinocchio is een bewuste keuze van de verzekeringsmakelaars.

Elke makelaar werd of wordt wel eens geconfronteerd met een zware brand. Zo lang er enkel materiële schade is en de woning correct verzekerd is, verlopen de schadeloosstelling en bijstand doorgaans goed.

Wanneer er gewonden zijn, en zeker kinderen, is de nasleep van zo’n ramp des te groter. Het genezingsproces is hard en moeilijk. Verzekeringen zorgen voor financiële gemoedsrust en eerste bijstand, maar wat VZW Pinocchio doet is uitzonderlijk. Daarom ligt de werking van Pinocchio zo nauw aan het hart bij de verzekeringsmakelaar. Mensen helpen op elk moment of in elke fase van hun leven zit ook in het DNA van een verzekeringsmakelaar.

Ook Claude Parmentier, voorzitster vzw Pinocchio, is tevreden met deze samenwerking. Toen ze als verpleegkundige begon in het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek, werd het haar vlug duidelijk dat de officiële instanties de patiëntjes met brandwonden onvoldoende ondersteuning konden bieden. Daarom men in 1997 de VZW Pinocchio opgericht.

VZW Pinocchio is zeer verheugd over de samenwerking met de verzekeringsmakelaars en hun financiële inbreng om een kamp voor onze jongeren te financieren. Temeer omdat de verzekeringsmakelaars ook zoals Pinocchio op preventie werken, zoals bijvoorbeeld de sensibilisering rond het installeren van de verplichte rookmelders of de noodzaak om schoorstenen te vegen. Pinocchio werkt vooral op preventie bij kinderen, zoals bijvoorbeeld een preventiepakket voor kleuterscholen. Een brandverzekering komt wel tussen voor de materiële schade en de eerste bijstandszorgen, maar het echte leed begint immers wanneer er zware brandwonden zijn.

Vind een makelaar in jouw buurt