Heb je een voertuig gekocht en/of moet je een nieuwe (Europese) nummerplaat aanvragen? Dat gaat vandaag heel gemakkelijk via je makelaar in verzekeringen. Hij regelt de aanvraag en zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk je nieuwe nummerplaat hebt. Je makelaar in verzekeringen is hiervoor de juiste persoon, want een nieuwe nummerplaat kan je uiteindelijk nooit aanvragen zonder verzekerd te zijn! En daarvoor kan je maar best bij je makelaar in verzekeringen zijn.

Hoe een nummerplaat aanvragen?

  1. Contacteer of ga langs bij je makelaar in verzekeringen. Tip: via Vind een Makelaar krijg je een overzicht van de makelaars.
  2. Je makelaar in verzekeringen stuurt alle noodzakelijke gegevens online door naar de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen). Dat bespaart jou heel wat tijd en moeite!
  3. Je nummerplaat met de post thuisbezorgd, tenzij je een ander adres hebt opgegeven (makelaar, garage, werk, familie, postkantoor,…). Als je niet aanwezig bent bij de levering, laat de postbode een document na waarmee je de nummerplaat in het postkantoor kan ophalen. De kostprijs bedraagt €30, cash te betalen aan de postbode of in het postkantoor. Je krijgt dan tegelijk ook een inschrijvingsbewijs, een sticker om de oude nummerplaat terug te sturen (indien van toepassing) en een betalingsbewijs.

 

Vind een makelaar